Puteți alege să sprijiniți desfășurarea GREVEI DE AVERTISMENT organizată de Federația „Solidaritatea Sanitară”

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România a decis să continue acțiunile de protest, cu primul pas specific grevei: GREVA DE AVERTISMENT.


Greva de avertisment urmează să se desfășoare în data de 3 aprilie 2024, intervalul orar 12:00-13:00.

Asemenea protestelor premergătoare, greva de avertisment și acțiunile ce i-ar putea urma sunt desfășurate pentru susținerea revendicărilor legitime ale angajaților din sănătate, așa cum sunt precizate pe site-ul dedicat protestelor. Decizia privind greva a fost adoptată în condițiile în care oferta Guvernului nu acoperă toate drepturile reale ale angajaților din sănătate.

Impactul acestei acțiuni de protest depinde de nivelul de participare al angajaților din sănătate (aceasta din urmă influențând în mod semnificativ și decizia de a continua).

Așa cum ne cunoașteți deja, noi organizăm în mod meticulos acțiunile, având în vedere respectarea riguroasă a prevederilor legale. Sindicatele afiliate la Solidaritatea Sanitară pot organiza în mod riguros greva doar în unitățile în care au membri de sindicat și există semnatari pentru grevă pe listele sindicatului.

În consecință, a venit momentul în care fiecare dvs. trebuie să alegeți măsura în care ne sprijiniți aceste acțiuni și cine doriți să vă reprezinte interesele.

Alegerea pe care o faceți acum vă fa afecta în mod semnificativ viitorul!

Protestele sunt, în egală măsură, despre drepturi și tratamentul demn al profesioniștilor din sănătate.

Data de programare a grevei de avertisment a fost condiționată de respectarea termenelor foarte lungi prevăzute de legea nr. 367/2022 în privința grevei împotriva politicii sociale şi economice a Guvernului.

Este de notorietate refuzul de până acum al Guvernului și al Ministerului Sănătății de a da curs solicitării noastre oficiale de încheiere a Acordului privind procedura grevei în sectorul public de sănătate, refuz ce are ca scop împiedicarea grevei în sănătate respectiv restricționarea acestui drept constituțional al angajaților din sănătate. Este astfel evident că lupta trebuie dată inclusiv în zona modalității de transpunere în practică a dreptului la grevă. În aceste condiții la organizarea grevei se adaugă necesitatea stabilirii detaliate a fiecărui pas procedural al acesteia astfel încât desfășurarea grevei să nu pună în pericol viaţa şi sănătatea populației, Federația „Solidaritatea Sanitară” demarând totodată programul de pregătire detaliată a acestor acțiuni.

În a doua parte a lunii aprilie, după desfășurarea grevei de avertisment, Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” se va întruni din nou pentru instructajul general specific grevei și decizia privind  declanșarea grevei generale propriu-zise.

 

Vă invităm să vă dovediți SOLIDARITATEA, răspunzând la apelul Federației Solidaritatea Sanitară” de a participa la greva de avertisment!

Evenimente recente

Mitingul și Marșul Sănătății
luni, 11 martie 2024 - Vă așteptăm la manifestațiile desfășurate de ziua personalului medical
Federația „Solidaritatea Sanitară” vă invită să participați Joi, 29.02.2024, la pichetarea unităților sanitare
29 februarie 2024 - Ne vedem în curtea spitalelor la „REPETIȚIA PENTRU GREVĂ”!
Pichetarea Ministerul Sănătății și a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale
22 februarie 2024 - Creșterile care scad de fapt veniturile salariale reale determină continuarea protestelor.
Pichetarea Ministerului Finanțelor și a Camerei Deputaților
15 februarie 2024 - Membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” din nou în stradă.
Pichetarea Ministerul Sănătății și a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale
08 februarie 2024 - Federația „Solidaritatea Sanitară” continuă seria protestelor premergătoare grevei generale.
Federația ”Solidaritatea Sanitară” consideră în continuare oferta guvernului insuficientă. Continuăm protestele!
5 februarie 2024 - În fapt, oferta guvernului a fost inferioară celei pe care a făcut-o publică în cursul săptămânii trecute, atunci când declarațiile publice se refereau la creșterea cu 20% a întregii anvelope salariale.
Negocieri la Guvernul României
5 februarie 2024 - Federația „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) răspunde invitației la negocieri transmisă de Guvernul României.
Pichetarea Ministerului Muncii
01 februarie 2024 - Federația ”Solidaritatea Sanitară” declanșează protestele stradale!
Federația „Solidaritatea Sanitară” notifică Guvernul privind declanșarea grevei împotriva politicilor sale sociale și economice
31 ianuarie 2024 - Federația ”Solidaritatea Sanitară” declanșează protestele stradale!

0

Angajații care și-au exprimat intenția de a semna sau/și participa la GREVĂ!